Kommundirektören Peter Karlsson: ”Jag har inte någon inblick i det här”. Se mer i klippet ovan. Foto: Hannes Forsell, SVT

Kommunen om pausen av Genomfart Mora: ”Kan ställa till en hel del bekymmer”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen kom beskedet från Trafikverket att ombyggnationen av genomfarten genom Mora kan komma att stanna upp. Nu berättar kommunen att man inte fått mer information än det som framkommit i media och att det är olyckligt om projektet pausas.

Ombyggnationen av genomfarten skulle vara klar under hösten 2022, men nu kan det alltså bli förseningar efter att parterna inte är överens på vissa punkter i det kontrakt som ligger till grund för projektet.

– Jag har inte någon inblick i det här. Vi har hört att det pågår en diskussion om kontraktet, det är det vi vet, men vi kommer att förmedla så mycket som möjligt till Moraborna så snart vi vet något mer, säger kommundirektören i Mora kommun, Peter Karlsson på onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Genomfart Mora

Mer i ämnet