Hör projektledare Åsa Bergqvist förklara den bakomliggande orsaken till att kontraktet hävs i klippet ovan. Foto: Niko Ago /SVT

Trafikverket häver kontraktet med entreprenör – oklar framtid för vägbygge i Mora

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket häver kontraktet med entreprenören i projektet Genomfart Mora. Arbetet med det stora vägbygget har stått still sedan 2 juni då den spanska entreprenören avbröt arbetet efter oenigheter med Trafikverket.

Trafikverket anser att företaget inte haft rätt att upphöra med arbetet och då företaget inte meddelat att man avser att återuppta arbetet häver myndigheten därmed kontraktet.

– Vårt uppdrag är att skapa en smidigare och säkrare genomfart till rätt kostnad och till rätt kvalitet. Vi, Trafikverket och entreprenören, har inte kommit till en samsyn kring frågor i kontraktet och utifrån rådande situation ser Trafikverket inte någon annan lösning än att kontraktet hävs, säger Åsa Bergqvist, projektledare på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Genomfart Mora

Nu väntas en ny upphandling för resterande arbete i projektet. 

– Vi kan idag inte säga vilka tids- och kostnadskonsekvenser detta kommer att få för projektet. Även om byggnationen nu står stilla har vi alltid fokus på att det ska vara säkert för allmänheten runtomkring våra arbetsområden, det är väldigt viktigt att ingen skadas, säger Åsa Bergqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Genomfart Mora

Mer i ämnet