Hör projektledaren Åsa Bergkvist berätta om skrivelsen som kan komma att stoppa arbetet i klippet ovan. Foto: Anders Hansson, SVT

Projektet Genomfart Mora kan stanna upp – kommer inte överens med entreprenören

Uppdaterad
Publicerad

Ombyggnationen som ska underlätta att köra genom Mora kan komma att stanna upp från och med första juni. Detta efter att Trafikverket och entreprenören inte är överens om vissa punkter i kontraktet. Nu förs en dialog för att komma fram till en lösning.

Ombyggnationen som ska ge en smidigare genomfart i Mora kan komma att stanna upp från och med första juni. Entreprenören som utför arbetet har skickat en skrivelse till Trafikverket där de informerar om att de kan komma att stanna upp arbetet. Bakgrunden till detta är att parterna inte är överens på vissa punkter i det kontrakt som ligger till grund för projektet.

– Jag kan inte gå in på exakt vilka delar, men det är tekniska delar i kontraktet, hur de ska uppföras och ersättas, säger Åsa Bergkvist, Trafikverkets projektledare. 

Genomfart Mora

Enligt Trafikverkets projektledare kommer ett eventuellt avstannande i byggnationen  inte att påverka trafiken mer än idag. Men vilka konsekvenser ett byggnadsstopp skulle ha vill hon inte uttala sig om i nuläget.  

– Vi arbetar aktivt nu med att jobba på frågorna vi inte är överens om, vi vill få en samsyn och sätta full fart igen. Det är vår ambition, avslutar hon.

Hör Trafikverkets projektledare, Åsa Bergkvist, berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Genomfart Mora

Mer i ämnet