– Jag hade hoppats på att behålla den här bilen några åt till, så det är synd om jag inte kan behålla den, säger Ingegerd Kjellgren utanför Borlänge. Foto: SVT

Ingegerd utanför Borlänge fick bilrutan krossad av fallet träd

Uppdaterad
Publicerad

De starka vindbyar som dragit in över länet har skapat dramatik på flera håll. Krister Hysing utanför Borlänge vaknade till ett kaos – grannen Ingegerd Kjellgren hade fått vindrutan på hennes bil krossad av ett fällande träd.

– Jag vaknade i natt och hörde att det var något som slog på dörrhandtaget. På morgonen förstod jag att det var ett fallet träd som låg och slog, säger Krister Hysing till SVT Nyheter Dalarna.

Buckla på bilen

Ingegerd Kjellgren fick vindrutan krossad av ett träd. Foto: Krister Hysing / privat

Under natten mot torsdagen föll två träd in över tomten utanför Borlänge, som ligger mellan Ornäs och Borlänge. Ett av träden hamnade på bilen, som fick en bula i taket och en krossad vindruta.

I klippet ovan får du se Ingegerds gård som är täckt av träd och bilen som blev förstörd – med både buckla och krossad ruta!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.