Föräldrarna i Rörbäcksnäs är kritiska till kommunens förslag som innebär att bara fyra elever blir kvar på skolan.

Kritik mot skolplanerna i Malung-Sälen: ”En smygnedläggning av Rörbäcksnäs skola”

Uppdaterad
Publicerad

Politikerna i Malung-Sälen vill från i höst göra om skolan i Rörbäcksnäs till enbart en lågstadieskola. Då blir det endast fyra elever kvar i skolan.

 – En smygnedläggning av skolan, säger föräldern Merete Isabella Lokholt.

Efter förslaget om att göra om stadieindelningen, som kommunmajoriteten presenterade på måndagen, så kommer nu hård kritik och många upprörda känslor från föräldrarna till eleverna vid Rörbäcksnäs skola.

Skolpolitikerna i Malung-Sälen vill göra om dagens F-5-skola där till enbart en lågstadieskola med årskurserna F-3. Istället ska de äldre eleverna från och med i höst bussas till Ungärde skola i Lima, fyra mil bort.

Ny skolorganisation i Malung-Sälen

Idag finns 14 elever på skolan i Rörbäcksnäs och försvinner mellanstadiet blir det i höst endast fyra elever kvar på skolan.

 – Det är ju en nedläggning. Det är ju inte en bra skolmiljö med så få elever. Det här är bedrövligt, säger föräldern Fredrika Holmstedt.

Se mer av föräldrarnas kritik i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny skolorganisation i Malung-Sälen

Mer i ämnet