Kvinna klämdes fast mellan containrar – nu åtalas bussföraren

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna klämdes fast mellan containrar och skadades allvarligt i samband med en bussolycka i Gustafs i augusti förra året. Nu åtalas busschauffören.

Det var i slutet av augusti som olyckan inträffade när en kvinna klämdes fast mellan två containrar vid återvinningsstationen i Gustafs.

Busschauffören hade missbedömt avståndet och körde in i en container så att den flyttades och klämde fast kvinnan mellan två containrar.

Dalarna – bussolyckan i Gustafs

Avled som följd av sina skador

Kvinnan vårdades först på intensiven och flyttades sedan till en ortopedavdelning där hon avled. Även en man som befann sig på platsen skadades och fördes till Falu lasarett.

Nu åtalas busschauffören för vållande till kroppsskada i båda fallen och vårdslöshet i trafik.  Bussföraren medger de faktiska omständigheterna, men förnekar brott.

LÄS ÄVEN: Efter dödsolyckan – nu flyttas containrar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – bussolyckan i Gustafs

Mer i ämnet