Visa alla (3)

Byggnad brann med öppna lågor – spred sig till stuga

Publicerad

En byggnad i Färnäs utanför Mora började brinna med öppna lågor under torsdagen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades. Branden spred sig så snabbt att en intilliggande byggnad ockå började brinna.

– Det ska röra sig om en ganska kraftig brand, kunde Olga Korpela, vakthavande befäl vid polisen, konstatera vid 19-tiden.

18:12 fick SOS Alarm larmet om branden. Man fick initialt uppgifter om att det skulle vara en lada eller en ladugård som brann. Senare kunde räddningstjänst på plats konstatera att det var en kombinerad förråds- och garagebyggnad.

– Det har också spridit sig till en mindre stuga, där det finns en lägenhet. Så det är två byggnader som är delvis förstörda, berättar Patrik Qvicker, SVT:s reporter på plats.

Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till en brand på en adress i Färnäs under torsdagskvällen. Foto: Räddningstjänsten Norra Dalarna.

Ingen fara för människor eller byggnader

Ambulans larmades också till platsen.

– Det ska inte vara någon fara för människoliv enligt de uppgifter jag fått , säger Olga Korpela vid polisen.

Vid 19:30 berättar Ola Åström på SOS Alarm att räddningstjänsten jobbar med att förhindra ytterligare spridning. Prognosen är att arbetet med branden ska ta två till tre timmar.

Vid 21.45-tiden meddelar SOS Alarm att två brandmän kommer bevaka branden under natten. Övriga styrkor har lämnat adressen vid klockan 21.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer