Lokalen ska vara helt förstörd, men resten av huset klarade sig, enligt SOS Alarm som svarar för räddningstjänsten. Foto: Niklas Hagman

Brand i centrala Avesta

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit i ett flerfamiljshus i centrala Avesta på tisdagen. Ingen behövde föras till sjukhus och branden är nu släckt, enligt SOS Alarm.

Larmet inkom strax innan 10.00 på tisdagen, om en rökutveckling från en fönsteröppning i en källare i ett flerfamiljshus. Det visade sig senare att det kom rök från en salong på bottenplan.

Ingen spridningsrisk

Branden ska inte ha spridit sig till ovanvåningen eller intilliggande fastigheter, men salongen ska vara helt förstörd, enligt SOS Alarm som svarar för räddningstjänsten.

Polisen kommer att spärra av för en brottsplatsundersökning, då de inte kan utesluta brott och inleder en förundersökning om mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.