”Jag kan inte skotta snö en kilometer.” Lars-Erik har hört av sig till Trafikverket för att få veta hur det är tänkt att han ska ta sig ut på riksväg 66 efter ombyggnationen. Foto: Audrey Erath/SVT

Lars-Eriks infart försvinner i Myggnäset: ”Kan inte skotta snö en kilometer”

Uppdaterad
Publicerad

Placeringen av infarten till huset i Myggnäset, söder om Söderbärke, fick Lars-Erik Gustafsson själv välja när det begav sig. Men det är just sådana här mindre infarter som kommer försvinna när 66:an, mellan Smedjebacken och Fagersta, ska byggas om. Då kan Lars-Erik få åka betydligt längre för att ta sig ut på riksvägen.

– Frågetecknet är ju vintertid med snöskottning, säger han.

I Trafikverkets plankarta är en vändögla planerad en bit norr om Lars-Eriks nuvarande infart som ligger precis framför huset.

– Men hur de tänkt sig att jag ska ta mig till den, om de kommer göra något med vägen fram till den, det vet jag inte, säger han.

Enligt Trafikverkets projektledare för 66:ans ombyggnation, Mikael Oscarson, kommer alla som skickat in synpunkter att få återkoppling.

I videon berättar Lars-Erik hur ombyggnationen kan komma att påverka honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.