Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Höjd hastighet och säkrare korsningar – i videon får du koll på hur riksväg 66 ska byggas om mellan Fagersta och Smedjebacken. Foto: Audrey Erath/SVT

Över hundra synpunkter på ombyggnationen av riksväg 66 mellan Fagersta och Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

Buller, stängda korsningar och längre väg till jobbet – trots att byggstarten ligger flera år bort, finns det gott om synpunkter på att 66:an mellan Fagersta och Smedjebacken ska bli mötesfri väg. Nu kommer nya förslag från Trafikverket efter sommarens samråd.

Flest synpunkter kom från boende i Söderbärke och byarna Läsarbo och Myggnäset, söder om Söderbärke.

– Vi tittar på alla synpunkter och ser om det är något som vi har möjlighet att ändra på samtidigt som vi fortfarande följer våra krav och når projektmålen. I vissa fall tar vi hänsyn, i andra fall inte. Men alla synpunkter besvaras och förklaras, säger Mikael Oscarson, Trafikverkets projektledare för ombyggnationen.

Extramöte för boende i Söderbärke

Några av synpunkterna har genererat förändringar – nyligen presenterade Trafikverket nya förslag. Bland annat att korsningen vid 66:an och Humbobergsvägen i Flatenberg ska lämnas öppen. Det ska också byggas en ny väg mellan två industriområden i Söderbärke och bli en sommarcykelväg från Oti i Fagersta till badplatsen vid Hedtjärnen.

I slutet av 2021 planerar Trafikverket att hålla ett extrainsatt möte för boende i Söderbärke, där de nya förslagen presenteras i detalj.

”Kommer lyssna på en del synpunkter” – hör i videon var det nu föreslås bli en rondell istället för fyrvägskorsning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer