Olyckan inträffade på riksväg 69 utanför Grycksbo, drygt 10 km norr om Falun. Foto: Google Earth

Lastbil och personbil i frontalkrock på riksväg 69

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade vid 16-tiden på riksväg 69 strax söder om Grycksbo. Enligt polisen rör det sig om en frontalkrock mellan en lastbil med släp och en personbil.

SOS Alarm fick in samtal om olyckan 15.57.

Fyra ambulanser och räddningstjänst larmades till platsen. Även ambulanshelikopter liksom flera polispatruller kallades dit.

– Det verkar handla om en frontalkrock mellan en lastbil och en personbil, säger polisens presskommunikatör Christina Hallin.

En person skadades

En man fördes till sjukhus med ambulans, med allvarliga skador enligt polisen. Vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen meddelade landstinget i Dalarna att mannen fortfarande var kvar på sjukhus, men numera bara med lätta skador.

Förundersökning inledd

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Enligt uppgift ska lastbilen ha kommit över på fel sida vägen och krockat med personbilen.

Totalt tre personer var inblandade i olyckan. Lastbilschauffören ska enligt räddningstjänst ha klarat sig oskadd liksom ytterligare en personbilsförare som låg bakom personbilen som frontalkrockade, och tvingades köra över motsatt sida vägen och ner i diket vid olyckan.

– Det hade kunnat gå ännu värre om den bilen fått möte, säger Daniel Holmstrand, insatsledare vid räddningstjänsten Dala Mitt.

Stora trafikstörningar

Riksväg 69 stängdes av helt under räddningarbetet men trafiken kunde en och en halv timme efter olyckan börja släppas på växelvis. Vägen kan dock komma att stängas av igen i samband med bärgningsarbetet.

– Lastbilen hade grus i lasten, det väger mycket och måste lastas ur för att göra ekipaget lättare innan det kan bärgas, säger Daniel Holmstrand.

Enligt Trafikverket kommer trafiken att påverkas preliminärt till kl 22.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.