Monica Lundin (L). Arkivbild. Foto: Martin Heppich/SVT

Liberalerna i Borlänge byter gruppledare – Monica Lundin trappar ned

Uppdaterad
Publicerad

Det tidigare kommunalrådet i Borlänge, Liberalernas Monica Lundin, lämnar posten som gruppledare för Liberalerna i Borlänge efter nio år. Detta efter maktskiftet där S+M tog över styret och L hamnade i opposition.

Lundin som toppade partiets lista inför valet beskriver för SVT att det var hon som backade ned från uppdraget som gruppledare, för att istället ägna sig mer åt sitt företag.

– Jag blir fritidspolitiker och jag kommer även framöver att sitta kvar som ledamot i kommunfullmäktige, säger Monica Lundin som lämnar över gruppledaransvaret till Jerk Pros (L).

Kandiderar till partistyrelsen

Monica Lundin är Liberalernas dalaordförande och nu kandiderar hon även till att bli ledamot i Liberalernas partistyrelse vid landsmötet på lördag den 26 november.

– Jag riktar om mitt politiska fokus, förklarar hon.

Ingen heltidstjänst som oppositionspolitiker

Den senaste mandatperioden var Liberalerna med i Borlänges styre tillsammans med S, C, MP och Omsorg För Alla. Men när Socialdemokraterna och Moderaterna tog över makten efter valet blev det ingen heltidsarvoderad oppositionsrådstjänst till Liberalerna.

Istället kommer gruppledarna för de sex partierna i oppositionen att få dela på ett förstärkt arvode.

Ur arkivet: Så reagerade Monica Lundin (L) på maktskiftet: ”Ingen som tog kontakt med oss

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Monica Lundin (L) berätta om hur samarbetet i kommunstyrelsen har fungerat de senaste fyra åren. Foto: Martin Heppich/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Borlänge

Mer i ämnet