Kent Forschner-Hell uteslöts ur Sverigedemokraterna i höstas efter att ha fällt nedlåtande kommentarer om en kvinnlig partikollega. Foto: SVT, Henrik Montgomery/TT

Tidigare SD-ordförande i Borlänge polisanmäls av partiet

Publicerad

Kent Forschner-Hell, tidigare SD-ordförande i Borlänge, har polisanmälts av partiet efter en granskning av den lokala föreningens ekonomi som Sverigedemokraterna har låtit göra. Det rapporterar Borlänge Tidning.

Det skrivs om flera olika typer av ekonomiska oegentligheter. Enligt rapporten som tidningen har tagit del av har bland annat utgifter kring Forschner-Hells dragracingbil bekostats av partiet på ett otillåtet sätt. Detta tillbakavisas skarpt av Kent Forschner-Hell enligt tidningen.

– Partiets enda syfte med anmälan är att låta polisen utreda OM det finns någon brottsmisstanke, säger SD i Borlänges nya ordförande Daniel Lönn till SVT.

Kent Forschner-Hell avböjer att kommentera ärendet för SVT Nyheter Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Borlänge

Mer i ämnet