Sverigedemokraternas ordförande i Borlänge, Kent Forschner-Hell, uteslöts tidigare i veckan på grund av att han fällt nedlåtande kommentarer om en kvinnlig partikollega, berättar Rasmnus Giertz (SD). Foto: Henrik Montgomery/TT

SD-ordförande Kent Forschner-Hell i Borlänge utesluts ur partiet

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas gruppledare i Borlänge, Kent Forschner-Hell, utesluts ur partiet. Det rapporterade Borlänge tidning på onsdagen.

Sverigedemokraten Rasmus Giertz bekräftar i ett sms till SVT Nyheter Dalarna att Kent Forschner-Hell har uteslutits.

”Han uteslöts från partiet tidigare i veckan efter att ha fällt nedlåtande kommentarer om en kvinnlig partikollega. Sverigedemokraterna har även uppmanat Kent att lämna sina platser i region och kommunfullmäktige”, skriver Rasmnus Giertz (SD).

Valet 2022 Borlänge

Kort efter att det blev känt att Kenth Ekeroth (SD) rekryterats till Region Dalarna som oppositionsråd, lämnade Sverigedemokraten Aleksandra Børgesen i protest.

Efter det startades en internutredning kring Forschner-Hell, då han uttalat sig om Børgesen och menade att avhoppet inte var någon stor fråga.

SVT har sökt Kent Forschner-Hell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Borlänge

Mer i ämnet