Rasmus Giertz, distriktsordförande för SD i Dalarna. Foto: Sverigedemokraterna

SD:s distriktsordförande: ”Aldrig hört honom uttrycka de åsikterna tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen fick SD:s toppnamn i Dalarna Benny Rosengren beskedet att han utesluts ur partiet.

– Jag har fullt förtroende för att riks har fattat rätt beslut i frågan, säger Rasmus Giertz, distriktsordförande för SD i Dalarna.

I en intervju med SVT Dalarna anklagar Benny Rosengren Sverigedemokraterna för att vara toppstyrt och ”nästan som en sekt”.

– Jag har inte varit involverad i den här processen men att han uttrycker sig så kan jag bara beklaga. Benny har ju varit med under väldigt många år och det här är inga åsikter jag hört honom uttrycka tidigare. Så det tolkar jag mer som att han är bitter över det här beslutet, säger Rasmus Giertz.

Följ dina lokala nyheter om valet i Dalarna

Benny Rosengren har varit en populär representant för SD hos väljarna. I det senaste valet fick han cirka 1700 personkryss i regionvalet och över 500 i kommunvalet – långt fler än vad övriga SD-kandidater fick.

– Vi har väldigt många kompetenta och duktiga kandidater till regionfullmäktige nu inför valet så jag känner mig trygg med att vi kommer att finna en bra ersättare, säger Rasmus Giertz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Dalarna

Mer i ämnet