Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tomas Berg vid Skistar i Sälen är inte orolig att besökarna väljer bort Sälen när priserna höjs – hör mer i klippet om vilka satsningar som gjorts. Foto: Sofie Lind/SVT

Priset på liftkorten ökar – igen

Uppdaterad
Publicerad

Med investeringar, ökade priser för byggnationer samt snöproduktion, ökar även priset på liftkort – bland annat vid Skistar i Sälen.

Där har ett liftkort för en vuxen person under högsäsong ökat med 12 procent jämfört med för två år sedan.

Den alpina skidåkningen i Sälen har dragit igång lite smått i Lindvallen under fredagen, lite tidigare än de andra anläggningarna i området.

– Vi känner att vi har god känsla i magen och det känns som att gästerna vill komma hit till oss, säger Tomas Berg, destinationschef på Skistar Sälen.

Elen och prishöjningarna – så påverkas Dalarna

Liftkortspriserna ökar när investeringar görs

Flera investeringar görs i fjällvärlden, inte bara i Sälen, vilket gör att flera anläggningar höjer priset på liftkorten.

Ett exempel är hos skidbolaget Skistar, där ett så kallat 6-8 dagars kort för en vuxen under högsäsong kostar 2 601 kronor i år – en prislapp som för bara två säsonger sen var 2 320 kronor.

Hör mer i klippet om vad bolaget investerat i Sälen– och vad de valt att inte höja priser på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elen och prishöjningarna – så påverkas Dalarna

Mer i ämnet