Fritidsresors före detta informationschef Lottie Knutson tror att Dalarna kan bli ett hett resemål. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Lottie Knutson: Många asiater kommer turista i Dalarna

Publicerad

I Romme har 200 av Dalarnas turistföretag mässa och bland annat har de fått lyssna till Lottie Knutson som inspirationsföreläsare.

– Jag tror de asiatiska marknaderna kan bli hur stora som helst . De går igång på naturupplevelser och extremsporten här kan ni utveckla ännu mer, säger hon om Dalarnas framtida turismutsikter.

Design är ett område där hon tror att  länets turistföretag kan bygga vidare på bland annat dalahästen och det traditionella för att locka yngre generationer att turista just i Dalarna i framtiden. Modern marknadsföring genom digitala medier är också ett ämne på mässan.

– Vi måste bli bättre på att bemöta en internationell gäst för det är där vi kan öka, säger Visit Dalarnas vd Carl Johan Ingeström.

Han ser också miljöfrågorna och ett hållbart Dalarna som en absolut förutsättning för att locka framtidens turister till länet.

TV:  Se inslag från mässan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer