Carl-Oskar Bohlin (M) Foto: SVT

Carl-Oskar Bohlin (M): ”Dalarna får 125 fler poliser”

Nu har Moderaterna lagt sin skuggbudget och för Dalarna innebär det bland annat förslag på fler poliser och sänkta skatter.

Moderaternas skuggbudget har av flera experter beskrivits som en traditionell Moderatbudget där fokus i stort ligger på skattesänkningar och satsningar på Polisen och Försvaret.

Polisen i Dalarna

I Moderaternas skuggbudget lägger partiet 9,9 miljarder på Polismyndigheten de kommande tre åren. Detta att jämföra med regeringens 7,1 miljarder för samma period.

– Våra satsningar på Polisen innebär att Dalarna kommer att få 125 fler poliser och totalt 225 fler anställda inom myndigheten i länet, säger Carl-Oskar Bohlin (M).

Pensionärskatt

Likt regeringens budgetproposition är pensionärskatten del av satsningarna på sänkta skatter. Totalt handlar det om ca 155 000 lönetagare i Dalarna som kommer att kunna ta del av skattesänkningarna om Moderaterna får som partiet vill i nästa års val.

– Vi sänker skatten för löntagare och pensionärer där båda grupperna kan få upp till 5oo kronor mer i plånboken varje månad, säger Carl-Oskar Bohlin (M).

Sparar 50 miljarder

En del av den kritik som oppositionen riktade mot regeringens budget handlade om att man betalar av för lite på den rådande statsskulden. I regeringens budget betalar man av 40 miljarder. Nu vill oppositionen betala av ytterligare 10 miljarder.

– Vår budget lovar inte allt till alla utan riktar in sig på att säkerställa samhällets grundläggande funktioner och ger pengar tillbaka till hårt arbetande och pensionärer.

Måste hålla ihop Alliansen

Med tanke på den senaste tidens oroligheter inom Alliansen menar Carl-Oskar Bohlin (M) att det är viktigt att samarbeta och lägga gemensamma förslag inför valet.

– Hade jag fått önska så hade vi lagt en gemensam budget redan nu. Det handlar om att vinna förtroende hos väljarna och visa att vi rustar upp Sverige och tänker mer långsiktigt.

LÄS MER: Regeringen släpper budgetnyhet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer