Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så mycket extra betald ledighet belönas vinnaren med – kommunalrådet Hans Unander (S) berättar i klippet. Foto: Christine Olsson/TT

Malung-Sälens kommun utlyser tävling för att rädda ekonomin – vinnaren får ledigt

Uppdaterad
Publicerad

Malung-Sälens kommun utlyser nu en pristävling bland de anställda för att rädda den dåliga ekonomin. Bästa sparförslaget belönas med två veckors betald ledighet.

 – Vi politiker och chefer kommer inte längre, säger kommunalrådet Hans Unander (S).

Trots att Malung-Sälen precis har drivit igenom ett stort sparpaket, krävs ytterligare stora besparingar på flera tiotals miljoner kronor.

Nu uppmanas därför alla kommunanställda att komma med egna besparingsförslag.

Ovanlig åtgärd

Bästa sparförslaget ska belönas med två veckors betald ledighet, den som kommer med näst bästa förslaget får en veckas ledighet och ytterligare fem anställda som lägger sparförslag får ledigt en dag var.

En ovanlig åtgärd för en kommun.

 - Vi tror att de som är ute i verksamheten ser saker som inte vi ser och berättar man det ska man få någon slags belöning, säger Hans Unander (S).

Politikerna behandlar förslagen

Den som lägger ett sparförslag har också möjlighet att få vara anonym. 

Politikerna ska sen behandla sparförslagen utan att de vet vem förslagen kommer från.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.