En man i 50-årsåldern åtalas för att ha misshandlat sin sambo under ett års tid. Foto: SVT

Kastade stekspade på sin sambo – åtalas för grov kvinnofridskränkning

Publicerad

En man, hemmahörande i södra Dalarna, står åtalad vid Falu tingsrätt för grov kvinnofridskränkning då han ska ha misshandlat sin sambo vid ett flertal tillfällen. Misshandeln ska ha skett under ett års tid.

Mannen, som är i 50-årsåldern, ska vid flera tillfällen ha misshandlat en kvinna som han bor tillsammans med. Han ska bland annat ha kastat en stekspade i bröstet på henne, tagit tag om hennes nacke och knuffat henne så att hon föll till golvet.

Han ska även ha misshandlat henne genom att ha slagit henne med knuten näve på höftbenet, vilket mannen erkänner att han gjort.

Enligt åtalet ses varje gärning vara led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet och gärningarna var också sådana att de kunde förväntas skada hennes självkänsla allvarligt.

Mannen åtalas därmed för grov kvinnofridskränkning.

Slog sönder fönster mitt i natten

Mannen åtalas även för grovt hemfridsbrott då han ska ha slagit sönder en fönsterruta och trängt in och stannat kvar i en bostad i mars tidigare i år.

Brottet bedöms som grovt eftersom att det ska ha genom inbrott, nattetid.

Erkänner misshandel

Dessutom åtalas mannen för tre fall av grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri. Mannen förnekar samtliga gärningar, förutom ett fall av misshandel mot sambon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.