Vid 22-tiden uppsökte en ung man vård vid Avesta lasarett och uppgav då att han hade blivit skjuten i benet. Foto: Niklas Hagman

Man skjuten i benet i Horndal – under rånförsök

Uppdaterad
Publicerad

En ung man sökte vid 22-tiden på onsdagskvällen vård på Avesta lasarett. Den skadade kunde själv berätta att han blivit skjuten i låret under ett rånförsök, men till en början var han väldigt förtegen.

Mannen, som enligt TT är i 20-årsåldern, fördes vidare till Falu lasarett.

Polisen höll under natten förhör med den skadade på lasarettet i Falun. Han har berättat att han och två vänner vandrade i en park i Horndal när en man kom fram och krävde pengar. När de inte hade några pengar att lämna över kände mannen hur det stack till i benet.

Målsägande väldigt förtegen i början

Men från början var inte målsägande intresserad av att säga någonting, enligt polisen.

– Detaljerna var han sparsam med, men till slut kunde vi få en brottsplats, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl hos polisen.

Kan det vara så att målsägande och gärningsman har någon koppling till varandra?

– Det kan jag inte spekulera i, men eftersom han inte säger något kanske det finns något han är rädd för, säger Johannesson.

Ingen gripen

En brottsplatsundersökning är gjord, men polisen har varken någon misstänkt eller gripen i nuläget. Händelsen rubriceras som rån och grov misshandel.

– I nuläget finns det ingenting som pekar mot någon. Vi har lite spaningsärenden på gång.

Texten kan uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.