Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Otrolig kraft som visar sig” – Vasaloppets vd Johan Eriksson om den hjälp som erbjudits efter branden som ödelade lagerbyggnaden. Foto: Anders Hansson/SVT

Många erbjuder hjälp efter branden i Vasaloppets stora förråd

Uppdaterad
Publicerad

Fortfarande har brandhärdarna i Vasaloppets centrallager inte hunnit svalna men redan väller olika erbjudanden om hjälp in till kansliet. Men exakt vilken hjälp som kan behövas vet inte ens Vasaloppsledningen ännu.

Man jobbar som bäst med att inventera vad som gått förlorat i branden och hur man ska priotera de olika hjälpbehoven, för en Vasaloppsvecka är man ändå inställd på att det ska bli även i vinter.

Det är fullt tryck på de sociala medierna hos Vasaloppet och erbjudanden kommer in om hjälp på många olika sätt från både privatpersoner och företag. Vissa erbjuder Vasaloppet att få låna deras skoter eftersom många skotrar stod parkerade i det nu totalförstörda lagret. Andra vill ge ekonomisk hjälp eller erbjuder möjlighet att få disponera lokaler som kan ersätta lagret.

Vasaloppet i Dalarna

– Vi får förslag från både när och fjärran och är otroligt tacksamma för det, säger Johan Eriksson som är Vasaloppets vd.

Målportal brann upp

En klenod som gick förlorad i branden är originalmålportalen med Vasaloppets devis. Den byttes ut mot en likalydande kopia för ett antal år sedan när portalen behövde bli större.

Hör Vasaloppets vd kommentera förlusten av den nästan 100 år gamla originalportalen och berätta mer om all hjälp som Vasaloppet nu erbjuds.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet i Dalarna

Mer i ämnet