Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se förödelsen efter branden i Vasaloppets centralförråd. ”Vi har ju allt arrangemangsmaterial där inne”, säger sportchefen Tommy Höglund. Foto: Anders Hansson/SVT

Vasaloppets centralförråd brann ned till grunden: ”Svårt att ersätta på några månader”

Uppdaterad
Publicerad

Det var torsdagen den tredje november,  vid 23-tiden, som larmet kom in till SOS Alarm om att ett förråd brann vid Hemus skidstadio i Mora. Byggnaden var Vasaloppets centralförråd, och stora mängder material och maskiner har nu gått upp i rök.

Tommy Höglund som är sportchef vid Vasaloppet säger att det är stora mängder material som nu brunnit upp. Det rör sig om allt från maskiner och skotrar till valla och blåbärssoppa.

Hur pass allvarligt är det här inför Vasaloppsveckan?

– Väldigt allvarligt, men det ska bli ett skidlopp. Vi har haft kriser förut och nu kommer en kris till, men vi ska klara den här krisen också.

Ingen misstänkt

I nuläget har en förundersökning om misstänkt mordbrand inletts men det finns ännu ingen misstänkt.

– Vi har inte kunnat påbörja någon teknisk undersökning ännu, då det fortfarande glöder och är lite för varmt, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson, klockan 15.30 på fredagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.