Midsommartrafik genom Mora på ofärdig väg – bygget kan försenas med ett år

Uppdaterad
Publicerad

Trafiken genom Mora brukar vara intensiv under midsommarhelgen och i år ska bilisterna dessutom ta sig igenom ett stillastående vägbygge. Samtidigt konstaterar Moras kommunalråd nu att bygget kan ta uppåt ett år längre än beräknat efter att det stoppats på grund av en tvist mellan Trafikverket och den spanska entreprenör som utför arbetet.

– Jag tror att vi får räkna med ett halvår till ett års förlängd projekttid, säger Moras kommunalråd Anna Hed (C). 

Efter midsommarhelgen väntas Trafikverket ha nya kontakter med entrepenören och kan också få besked om och när de återupptar arbetet som legat nere sedan den första juni, berättar Trafikverkets projektledare Åsa Bergqvist.

Genomfart Mora

Ska pågå mellan 2018 och 2022

Arbetsuppehållet genomfördes av entreprenören när det stod klart att de och Trafikverket inte var överens om vissa punkter i kontraktet.

Vägprojektet skulle enligt planen pågå mellan 2018 och 2022 och handlar om en breddning av E45 från Noretbron fram till Fridhemsplan. Ombyggnationen innefattar även nya gång- och cykelbanor och cirkulationsplatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Genomfart Mora

Mer i ämnet