Inger Klangebo, förvaltningschef vid Falu kommuns ledningsförvaltning, och Mikael Rosén (M), oppositionsråd. Foto: Falu Kommun

Mikael Rosén och Inger Klangebo har försonats

Uppdaterad
Publicerad

Kommundirektören i Falu kommun Dan Nygren, har tagit initiativ till att Inger Klangebo och Mikael Rosén har träffats idag onsdag och de har tillsammans haft ett mycket bra samtal menar han i ett uttalande. ”Jag är glad att de kan gå vidare”, säger Nygren.

Det var i juni som Inger Klangebo, förvaltningschef vid Falu kommuns ledningsförvaltning, anklagade oppositionsrådet Mikael Rosén för kränkande behandling. Men idag har de gått ut med ett gemensamt uttalande;

– Vi har skapat en förståelse för varandra och de händelser som har legat till grund för den utredning som har startats om kränkande särbehandling.

Dalarna – Storbråk inom Falu kommun

– Vi har därefter uppriktigt bett varandra om ursäkt, vilket verkligen känns skönt för oss båda två. Därmed är syftet med utredningen av kränkande särbehandling uppnådd, det vill säga att försonas, säger det båda.

”Lovar att respektera varandra”

De menar att båda parterna nu fått ett kvitto på att den utredningsmodell som Falu kommun använder fungerar.

– Vi har från och med idag, onsdag, lovat varandra att på alla sätt respektera varandra som människor och ha ett klimat mellan oss där vi inte skadar varandra, säger Klangebo och Rosén i uttalandet.

Kommundirektör Dan Nygren uttrycker i meddelandet över hur glad han är över att samtliga parter har nått en bra lösning.

– Det är alltid olyckligt när människor hamnar i konflikter och känner sig utsatta. Jag är väldigt glad över att Mikael och Inger nu kan gå vidare som vinnare tillsammans.

Därmed avslutas också den inledda utredningen kring de båda, meddelar Nygren.

– Jag kommer att kontakta konsultfirman under dagen och berätta nyheten att parterna har försonats, säger han i uttalandet från Falu kommun.

LÄS MER: Politiker anmäld för mobbning – nu ska händelsen utredas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Storbråk inom Falu kommun

Mer i ämnet