Borlänge kommun svarar på kritiken om dålig snöröjning

Publicerad

Under vintern har Borlänge Energi mottagit kritik för att snöröjningen inte varit optimal. Samtidigt har år av mer snöfattiga vintrar gjort att Borlänge kommun minskat budgeten för snöröjning.

Borlänge Energi har på uppdrag av Borlänge kommun ansvar för stadens snöröjning. En del av den kritik som kommit in till Borlänge Energi handlar om att det skapats stora vallar längs gångvägar och trottoarer vilket i sin tur gör att sikten blir dålig vid korsningar och att fotgängare på en del ställen i Borlänge tvingas gå mitt i vägen.

–Jag förstår mycket väl att det är besvärligt för alla fotgängare men vi måste lägga snön någonstans och då blir det ofta på gångbanor, sägerJonas Johnsson ansvarig för gatudrift vid Borlänge Energi.

Minskad budget gör att vallarna växer

Enligt Borlänge Energi är en mindre budget en del av anledningen till att man inte får bort snön från vägbanorna.

– Om vi ska få bort all snö från vägbanorna och även flytta bort den så att inga vallar skapas kommer det att kosta massa pengar och krävas fler resurser och dom finns inte idag, säger Jonas Johnsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - snöröjning

Mer i ämnet