Foto: SVT

Uppgifter om coronavirus i Borlänge tillbakavisas: ”Det stämmer inte”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen läckte det ut uppgifter om att en eller flera lärare på Hagagymnasiet i Borlänge skulle ha smittats av coronaviruset, som har drabbat staden Wuhan i Kina. Det är något som inte alls stämmer, berättar rektorn Maria Burtus för SVT Dalarna.

– Nej, nej, det gör det inte. Det är så att vi har haft ett mångårigt samarbete med gästlärare från Wuhan och en av dem hade varit där hemma under juluppehållet. Hon återvände nyligen till Skandinavien, men är just nu i Finland. Men varken hon eller någon i hennes familj är smittad, säger hon.

Skickade ut information till alla på skolan

Under dagen gick Maria Burtus ut med den här informationen till samtliga på Hagagymnasiet. Som en säkerhetsåtgärd har man nu sagt att gästläraren inte kommer att återvända till skolan förrän den 3 februari.

– Varken lärarna eller deras anhöriga uppvisar symptom och de uppger att de mår bra. Då inkubationstiden för coronaviruset är 10 dagar enligt Smittskyddskliniken i Falun, så tar jag ett säkerhetsavstånd med ytterligare en vecka. Lärarna är välkomna tillbaka till skolan först den 3 februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet