SVT Nyheter Dalarnas reporter vid platsen där mannen anträffades på lördagen. Foto: Greta Hansson Vikström / SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Misstänkt mordförsök i Borlänge – ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

På lördagsmorgonen anträffades en skadad man utomhus nära polishuset i Borlänge. Polisen utreder det som mordförsök då mannen var allvarligt skadad.

Uppdatering: Under måndagen meddelade Polisen att mannen avlidit till följd av sina skador.

Polisen uppger att omständigheterna kring skadorna är oklara, och har därför inlett en förundersökning om försök till mord på den nu identifierade mannen.

– Offret är identifierat, anhöriga är underrättade och det är förhållandevis mycket personal som arbetar med detta, säger presstalesperson Stefan Wickberg vid polisen på söndagen.

Söker vittnesuppgifter

Polisen arbetar med en mängd olika åtgärder i utredningen, och vill få kontakt med eventuella vittnesuppgifter kring händelsen. På polisens hemsida finns ett särskilt telefonnummer för tips i fallet.

– Vi har fått in tips, och de iakttagelser som vi får information om från allmänheten kan ta ett rejält kliv framåt i utredningen, säger presstalesperson Stefan Wickberg vid polisen på söndagen.

Han kallar det hela för ett rent spaningsärende. Det finns ingen misstänkt för mordförsöket på söndagen.

”Kan ha legat länge”

Skadorna beskrivs av polisen som mycket allvarliga. Polisen är intresserad av att få in eventuella iakttagelser gäller från 23-tiden på fredagskvällen fram till lördagsmorgonen, i anslutning till polishuset i Borlänge där mannen hittades. Stefan Wickberg förklarar tidpunkten klockan 23:

– När mannen anträffas på morgonen har vi ingen tidpunkt för hur länge han har legat där. Det kan vara så att han har legat väldigt länge.

Därför har förundersökningsledaren sträckt ut tiden bakåt till klockan 23 på fredag kväll.

– Är det någon som tror sig ha sett någonting, eller reagerat på någonting, på platsen eller runt polishuset så vill vi gärna prata med dom, säger Stefan Wickberg, polisen.

Troddes först vara sjuk

Den skadade mannen blev först larmad om som ett sjukdomsfall, innan det stod klart att han fått allvarliga skador som gav misstanke om brott.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

18-åring misshandlad till döds i Borlänge

Mer i ämnet