Utredningen av vad som hände Casper läggs ned. Casper blev 18 år gammal. Foto: Privat

Caspers död förblir en gåta – utredningen läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

I snart två års tid har polisen försökt svara på frågan om vad som hände 18-åriga Casper som hittades död i centrala Borlänge i november 2020. Men frågan förblir obesvarad – nu läggs polisutredningen ned.

I ett kort meddelande på sin hemsida konstaterar polisen att det inte finns någon anledning att fortsätta utredningen.

”Rättsmedicinska undersökningen kan ej avgöra om dödssättet varit olycksfall, annans handaverkan eller eget avsiktligt handlande enligt obduktionsprotokollet.

Utredningsåtgärder som vidtagits har dock inte lett fram till att man på något sätt kan styrka någon annan persons inblandning eller att brott skall vara orsaken till dödsfallet.”

I augusti 2021 sa dåvarande förundersökningsledaren Ola Pettersson tilll SVT Dalarna att utredningen stod stilla:

– Det vi kan konstatera är att det blev mycket fel från början. Från dag ett kom det ut att han blev ihjälslagen och mördats och det har spökat i hela utredningen. Många fick förutfattade meningar över vad som har hänt, men det är inte riktigt på det sättet fullt ut. Kanske kan det finnas en annan förklaring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.