Foto: SVT

Misstänkta mordet på Casper, 18: Polisen vet dödsorsaken

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen av det misstänkta mordet på Casper fortsätter och polisen har nu fått en del svar från Nationellt forensiskt centrum. Bland annat vad som orsakade hans död.

– Vi vet dödsorsaken och vilka skador han haft, men det är inte helt klarlagt hur och när skadorna uppkommit, säger förundersökningsledare Ola Pettersson.

Casper hittades skadad i Borlänge centrum i närheten av polishuset i slutet av november 2020. Han avled senare av skadorna

Polisen har alltså nu fått svar på dödsorsaken, något P4 Dalarna var först att berätta om.

Vad dog han av?

– Det kommenterar vi inte i nuläget, det är fortfarande en pågående förundersökning om mord, säger Ola Pettersson, till SVT Dalarna

Skador kan ha uppkommit tidigare

De skador som Casper hade när han hittades kan ha uppkommit tidigare under kvällen eller till och med tidigare under veckan, säger polisen. Huruvida något brott ligger bakom eller inte är fortfarande oklart. Men polisen säger sig ha en bra bild av vad som hänt.

Gör de här svaren ni nu fått bilden klarare?

– Det kan jag inte svara på, vi har en hyfsad bild av vad som hänt men det har vi sedan tidigare, säger Ola Pettersson.

Hur nära är ni att lösa det här fallet?

– Det kan jag inte svara på.

Utredningen fortsätter och polisen väntar fortfarande på en del svar från brottsplatsundersökningen. Samtidigt vill man gärna ha in tips från allmänheten om de sett eller hört något som kan leda utredningen vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Casperfallet – 18-åring död i Borlänge

Mer i ämnet