Familjen har fortfarande inga svar ett år efter Caspers död: ”Blir jobbigare med tiden”

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av november 2020 hittades Casper svårt skadad i Borlänge centrum och han avled senare av sina skador. Det finns fortfarande ingen förklaring till vad som hänt och familjen söker svar.

– Jag är förvånad över att vi fortfarande inte har svar. Jag trodde att någon skulle våga träda fram och säga något, säger Caspers mamma Therese Fagerlund.

Polisen har tidigare berättat att de vet dödsorsaken men det är inte klarlagt hur eller när skadorna uppkommit.

Casperfallet – 18-åring död i Borlänge

”En ny jul utan Casper”

När familjen nu närmar sig årsdagen av den tragiska händelsen väcker det mycket känslor.

– Snart kommer hans brors födelsedag som vi firade förra året när polisen knackade på dörren så den vi ska ta oss igenom. Sen blir det en ny jul och nyår utan Casper och därefter hans födelsedag i februari. Så det är många händelser nu som gör det jobbigt.

– Så som vi har levt och mått det här senaste året är ingenting man vill att någon annan ska genomgå, säger Caspers styvfar Wiking Fagerlund.

Mötts av mycket omtanke

Mitt i all sorg har familjen också mötts av mycket omtanke.

– Det betyder jättemycket när fina människor hör av sig. Det gör att man orkar och det kommer jag vara evigt tacksam för, säger Therese.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Casperfallet – 18-åring död i Borlänge

Mer i ämnet