Misstänkte knivmannen: ”Jag hade inte för avsikt att döda”

Uppdaterad
Publicerad

Den 55-årige mannen som är misstänkt för knivattacken på Arbetsförmedlingen i Borlänge uttalar sig nu om händelsen i tingsrätten.

På torsdagsförmiddagen hölls häktningsförhandling mot den 55-årige man som är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, grov misshandel och olaga hot för knivattacken på Arbetsförmedlingen i Borlänge på tisdagen.

Den misstänkte mannen kom in i rättssalen på Falu tingsrätt iklädd gråa kläder. Han satt tillbakalutad under förhandlingen när anklagelserna mot honom lästes upp.

Knivattack på Arbetsförmedlingen i Borlänge

Texten fortsätter under klippet.

Mannen motsätter sig en häktning då han uppger att han inte minns någonting från händelsen. Han motsätter sig särskilt att han ska häktas misstänkt för försök till mord, eftersom han menar att han absolut inte haft för avsikt att döda någon.

LÄS MER: Knivskurna kvinnan mår bättre

Strax efter klockan 11 på torsdagen meddelade tingsrätten att mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, grov misshandel och olaga hot.

Se intervjun med åklagaren efter häktningsförhandlingen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivattack på Arbetsförmedlingen i Borlänge

Mer i ämnet