”Sociala medier exploderade, när världen vaknade på andra sidan”, berättar Evelina Davidsson, Mittmedias tv-chef, efter vinsten i natt. Tillsammans med Jonatan Svedgård, sändningsproducent, tog de emot pris för arbetet med sitt tv-nav på en internationell branschgala i New York. Foto: INMA

Mittmedia prisades på branschgala i New York

Uppdaterad
Publicerad

Mittmedia prisades i natt på en internationell branschgala i New York, för sitt sätt att använda ny teknik som engagerar publik och samtidigt genererar intäkter. Evelina Davidsson, Mittmedias tv-chef, rapporterar att det var både nervöst och hoppfullt.

Mittmedias live-tv-nav tog emot priset på galan INMA Global Media Awards, Internationall News Media Association.

– Det är som en branschgala fast internationellt. INMA har medlemmar över hela världen, och alla mediebolag oavsett plattform får delta om det så är public service, kommersiellt eller en digitalstartad plattform, berättar Evelina Davidsson.

Tävlade i en helt ny kategori

Mittmedia tävlade i en av de nya kategorierna där de stod emot två andra finalister. Evelina erkänner att tävlingsnerverna var påtagliga innan vinnaren skulle avgöras.

– Det var så svårt att sia om vem som skulle vinna också, eftersom priset i vår kategori aldrig delats ut innan. Man vill ju tro på sig själv, jag vågade inte riktigt hoppas men vilken glädje och lättnad det blev när det stod klart. 

– Av 655 bidrag totalt så blev Mittmedia en av de nominerade, bara det är ett kvitto på att vi det vi håller på med är bra, jättestort för oss. Nu blev det dubbel glädje när vi vann.

Evelina Davidsson och Jonatan Svedgård från Mittmedias tv-nav tillsammans med Mark Challinor, ordförande för The International News Media Association (INMA). Foto: INMA

Tre finalister på slutet

I sin kategori tävlade de mot två andra finalister. I motståndet fanns ett företag från Australien som utvecklat en digital form av tidningsställ, med interaktiva budskap. Den andra finalisten från USA hade tagit fram en applösning på hur man kan göra vinst på eftertextannonser.

Vad betyder det här priset?

– Det är en bekräftelse på internationell nivå, som visar att vårt sätt att göra live-tv är bra och att det är framgångsrikt. Ett arbetssätt där vi genom att organisera oss med ett live-tv nav, kan göra tv på samma nivå som de stora aktörerna. Jag tycker vi är ganska unika och det känns jättekul, säger Evelina Davidsson.

– Nu tar vi med oss priset hem och till våra journalister, där vi kavlar upp ärmarna och fortsätter utveckla konceptet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.