Utredningen ska bland annat se över personalrekrytering för att undersöka om en öppning av BB i Mora är möjlig. Foto: Pontus Lundahl, TT

Nyöppning av BB i Mora utreds

Uppdaterad
Publicerad

Landstingsråden Gunnar Barke (S) och Elin Norén (S) har gett landstingsdirektören i uppdrag att genomföra en extern utredning om möjligheten för förlossningsvården i Mora att öppna igen.

– Nu finns ett stort intresse för BB i Mora och vi ser som landstingsledning en möjlighet att utreda förlossningsvården, säger

Landstingsråden Gunnar Barke (S). Foto: SVT
Mora BB

Gunnar Barke, landstingsstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

I utredningen ska möjliga lokaler, personalrekrytering och organisation ses över. Elin Norén tillägger att patientsäkerheten är det viktigaste.

– Dessutom behöver utredningen räkna på vilka resurser som skulle behövas för att

Elin Norén (S). Foto: SVT

upprätthålla god kvalitet i eventuell förlossningsvård och eftervård i Mora, säger hon i pressmeddelandet.

Utredningen kommer tillsättas så fort som möjligt och presenteras våren 2018.

FAKTA: Förlossningen i Mora

BB och förlossningen i Mora har inte varit i drift sedan 2010. Det var då svårt att upprätthålla patientsäkerheten på grund av brist på barnmorskor och läkare. Därför stängdes BB men redan då fanns det tankar om en möjlig nyöppning i framtiden om läget skulle förändras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mora BB

Mer i ämnet