Mora kommun ska rädda hockeylaget

Publicerad

För att undvika en konkurs för Mora IK är kommunen beredd att gå in med stöd på sammanlagt 44 miljoner kronor – om övriga fordringsägare också ställer upp.

– Ishallen är viktigt för Mora. Dettillhör kommunernas vanliga anläggningsstandard att ha en ishall för att kunnaåka skridskor. Och dessutom har vi i Mora ett hockeygymnasium som använderhallen mycket. Mora IK har ju visat sig vara ett bra affischnamn för Morakommun, säger Bengt-Åke Rehn (S) kommunalråd Mora.

Men har ni råd?

Mora IK

– Ja, vi har gjort den bedömningen att oavsett om viinte har råd så kommer vi ta tag i det här i alla fall. Det är bättre att mangör det under rådighet än under tvång, säger Bengt-ÅkeRehn (S) kommunalråd Mora.

Ishallen behöver renoveras

Ishallen i Mora byggdes i början på 1960-talet och denär i behov av en rejäl ansiktslyftning. Det har hittats mögel och ventilationenär dålig. Kommunstyrelsen har sagt ja till att köpa ishallen för12 miljoner kronor och renovera den för ytterligare 14 miljoner.

Men för att kommunen ska kunna genomföra affären krävsatt samtliga långivare accepterar det ackord som föreslagit av Mora IK, attskulderna skrivs ner med 90%, för kommunen handlar det om närmare 18 miljoner kronor,totalt betyder det alltså en kostnad för kommunen på omkring 44 miljonerkronor.

Blir det skattehöjningar för Moraborna?

– Nej, inte ens i närheten, det kan jag lova, säger Bengt-Åke Rehn (S) kommunalråd Mora.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mora IK

Mer i ämnet