Foto: SVT

Mora IK om premiären: ”Vi ska göra livet surt för dem”

Uppdaterad
Publicerad

”Vi vet att det är en tuff liga att spela i och att vi måste få allt att klaffa och att vi har ett tufft jobb framför oss, men vi ser fram emot det säger”, Mattias Karlin huvudtränare för Mora IK som gör comeback i SHL i helgen.

Senast Mora spelade i högsta serien var för tio år sedan, säsongen 2007/08, men i dag, lördag, är det dags igen och det är ett laddat Mora som åker till Göteborg för att möta Frölunda.

LÄS MER: Frölunda vann i genrep mot guldkonkurrenten

Mora IK

– Vi kanske inte skall fokusera på SM-final det första vi gör men vi har alla möjligheter att göra en bra säsong säger, Mattias Karlin huvudtränare.

Att vara nykomling den här säsongen ser de inte som något negativt.

– Vi kommer att göra livet surt för många av de här etablerade lagen, våra styrkor är att vi är en oerhört stark grupp och presterar oerhört bra i skridskoåkningen säger, Emil Bejmo lagkapten.

LÄS MER: Så här har SHL-klubbarna värvat inför säsongen

På läktaren sitter ett gäng pensionärer och följer träningarna.

– Målet för i år måste vara att hålla sig kvar i SHL. Vi är ett gäng pensionärer som följer de flesta träningarna och på lördag är jag på plats i Göteborg för att heja, säger supportern Kjell Johansson.

TV: Se hela inslaget från Moras träning inför SHL-premiären

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mora IK

Mer i ämnet