Hör varför politikern Lennart Sohlberg (S) är skeptisk till en ishall i den nya arenan Foto: Patrik Boberg, SVT

Mora utreder ny jättearena

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Mora beslutade på måndagen att låta en konsult utreda vilka verksamheter som kan inrymmas i ett stort nybygge på planen där Strandens skola förr fanns.

En idé är att bygga en arena där Mora Ishockeyklubb skulle spela sina hemmamatcher men det är samtidigt flera kommunala verksamheter som behöver nya lokaler. Skola, storkök, simhall och kulturhus finns med på önskelistan.

Flera intressenter

Redan i höst vill kommunstyrelsen ha konsultens syn på vad som är möjligt och hur man bygger på bästa sätt. Flera externa möjliga finansiärer har hört av sig till kommunen och uttryckt intresse av att bygga för att sedan hyra ut lokaler till kommunen och eventuellt då också till Mora IK, berättar kommunalrådet Anna Hed (C).

Strandenområdet i Mora

Hoppas på snabb byggstart

Redan i höst vill kommunstyrelsen ha konsultens rapport för att om möjligt få till en byggstart under nästa år.

– Vi måste ha en hållbar och säker arbetsmiljö för både skolelever och kökspersonal, säger Anna Hed om varför det brådskar.

Skeptisk till ishallen

Men frågan är om man verkligen kan få plats med de kommunala verksamheterna och kombinera dessa med en ishockeyarena på platsen? Hör politikern Lennart Sohlbergs (S) resonemang i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strandenområdet i Mora

Mer i ämnet