Projekteringen av en högstadieskola på Strandenområdet stoppas nu, och alternativa platser ska utredas. Foto: Hannes Forssell/SVT

Strandenprojekteringen stoppas – ny plats för högstadieskola i Mora ska utredas

Uppdaterad
Publicerad

Projekteringen inför att bygga bland annat en högstadieskola på Strandenområdet i Mora stoppas. Nu ska alternativa platser för en ny högstadieskola utredas. Det beslutade kommunstyrelsen på måndagen.

– Med hänsyn till valresultatet vill vi göra en djupare prövning av alternativa platser, för att kunna jämföras med Strandenområdet, säger Anna Hed (C), kommunstyrelsens ordförande på Mora kommuns hemsida.

Kommunstyrelsen har gett kommundirektören i Mora i uppdrag att utreda alternativ till att bygga en ny högstadieskola på Strandenområdet. Projekteringen stoppas, men detaljplaneprocessen fortsätter. Detta efter ett nämndinitiativ från Socialdemokraterna.

Strandenområdet i Mora

Då ska utredningen vara klar

Beslutet i kommunstyrelsen kommer efter den folkomröstning som hölls den 9 juni. 67 procent av de som gick till valurnorna röstade då nej till förslaget om att fullfölja projektet på Strandenområdet.

– Kommundirektören får i uppdrag att utreda förutsättningarna för alternativa lokaliseringar, säger Anna Hed (C).

Uppdraget ska vara klart senast till kommunfullmäktiges sista sammanträde den 16 december 2024.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här får du en tillbakablick över turerna kring Strandenområdet i Mora – från skolbranden 2003 till beslut om folkomröstning om den nya skolan 2023. Foto: SVT/SVT/Mora kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strandenområdet i Mora

Mer i ämnet