Det var på kvällen den 12 juli som polisen larmades till ett bostadsområde i västra Grängesberg. Flera personer ska ha blivit vittne till händelsen som slutade med att en man i 35-årsåldern knivskars till döds. Foto: Helena Wrete, SVT

Mordet i Grängesberg – utredningen i slutskedet: ”Väntar på analyssvar”

Publicerad

En man i 55-årsåldern sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet i Grängesberg den 12 juli. Enligt åklagare Mattias Glaser är utredningen i slutskedet men innan åtal kan väckas måste Nationellt forensiskt centrum, NFC, bli klara med den tekniska analysen av bevisen som är kopplade till fallet.

Den gällande tidsfristen för när åtal ska väckas är i dagsläget den 7 oktober men mycket tyder på att Mattias Glaser kommer att behöva ansöka om mer tid.

– Jag kan inte säga exakt när det kan ske men åtal kommer att väckas under hösten. Det har gått ungefär tio veckor sedan mordet inträffade och om man ser till hur pass allvarligt brottet är så kommer det att ha varit en ganska snabb utredning, säger Mattias Glaser.

Utredningen i slutskedet

Ett stort antal personer har förhörts, minst ett sextiotal, och utredningen befinner sig nu i sitt slutskede.

– Vi väntar på reslutat från NFC. Det brukar vara så, att det är undersökningen på NFC som sätter tidsramen för hur snabbt man kan bli färdig.

Det var på kvällen den 12 juli som polisen larmades till ett bostadsområde i västra Grängesberg. Flera personer ska ha blivit vittne till händelsen som slutade med att en man i 35-årsåldern knivskars till döds.

Kvinnan släppt ur häktet

En man i 55-årsåldern och en kvinna i 65-årsåldern anhölls och häktades, mannen på sannolika skäl misstänkt för mord och kvinnan för medhjälp till mord. Kvinnan släpptes mot åklagarens önskan ur häktet den 10 september.

– Hon är på fri fot men fortfarande misstänkt, säger Mattias Glaser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Grängesberg

Mer i ämnet