Foto: SVT/Arkiv

31-åring fälls för mord – 16 års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den 31-årige man från Sandviken som erkänt att han dödat en jämnårig kvinna i Långshyttan dömdes idag vid Falu tingsrätt till 16 års fängelse för mord.

Kvinnan hittades död i sin bostad den 27:e mars förra året, efter att anhöriga tidigare anmält henne försvunnen. Polisen besökte kvinnans bostad i Långshyttan redan den 13:e mars men det skulle dröja till den 27:e innan kroppen hittades.

Den nu dömde 31-åringen hade gömt kroppen i en vedhög och dessutom målat om i utrymmet där hon dödats. Det var inte förrän polishund sökte igenom huset man kunde finna offret. Utredningen visar att hon då legat död i flera månader.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Den 31-årige mannen anhölls som misstänkt i april och har suttit häktad sedan dess.

Åklagaren sade under rättegången att det rört sig om ett mord som kännetecknats av hänsynslöshet och yrkade på i första hand livstids fängelse.

”Ska analysera domen”

Mannen har också erkänt att han dödat henne med en yxa, men försvaret hävdade istället dråp då man anser att det skedde hastigt i samband med ett bråk.

Förutom fängelse i 16 år ska mannen dessutom betala skadestånd på närmare 180.000 kronor.

Åklagare Kristofer Magnusson säger att han är nöjd över att tingsrätten delat hans bedömning vad gäller mord.

– Däremot har inte tingsrätten delat min bedömning vad gäller straffet. Jag ska analysera domen och se ifall jag sedan kommer att överklaga.

SVT har sökt 31-åringens advokat Leif Silbersky utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet