Mordet på Engla – Silbersky blir Anders Eklunds advokat

Uppdaterad
Publicerad

42-årige Anders Eklund från Torsåker begärdes idag häktad för mord i två fall. Häktningsförhandlingar kommer att hållas på fredagen i Falu tingsrätt.

Det gäller dels mordet på 31-åriga Pernilla Hellgren i Falun i juni år 2000, dels mordet på Engla som försvann från Stjärnsund den 5 april.

Anders Eklund är sedan tidigare häktade för människorov när det gäller Engla, men åklagaren begär nu att han ska omhäktas med ny brottsrubricering.

Dalarna – Morddömde Anders Eklund

Anders Eklund har erkänt att han dödat både Pernilla Englund och Engla.

Idag har inga nya förhör hålltis med Eklund. Polisen försöker nu kartlägga hans förehavanden från det att Engla försvann tills dess att han greps i sin långtradare i Skåne.

Från och med häktningsförhandlingarna i morgon tar Leif Silbersky över som försvarsadvokat.

På torsdagen fick Interpol klartecken att lägga ut Anders Eklunds DNA i den internationella databasen.

Chefen för Interpol Stockholm, Kent Widing, säger till SVT Gävledala att det är mycket ovanligt att Sverige lämnar ut DNA på misstänkta personer till databasen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Morddömde Anders Eklund

Mer i ämnet