Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Göteborg och hör hur vännerna Simon Sens och Gustav Hagström resonerar kring kostnaderna för söndagens lopp. Foto: Privat

Motionärerna Simon och Gustav laddar för Vasaloppet: ”Alla pengar man lägger på loppet är värt det”

Uppdaterad
Publicerad

Motionärerna Simon Sens och Gustav Hagström i Göteborg tvekar inte att lägga tusentals kronor på att åka skidlopp. De tycker att Vasaloppet är en höjdpunkt och en investering för hälsan.

– Detta är ju det skidlopp jag som motionär ser fram emot mest under året att tävla i. Vasan är ju just ”Vasan”, säger Simon Sens.

Redan ifjol köpte vännerna varsin startplats till Vasaloppet 2024, och trots att loppet inte gått av stapeln än, har de redan köpt biljett till nästa år. För dem känns det självklart att investera i olika lopp.

”En stor motivationskälla”

– Jag betalar ju vad det kostar. Alla pengar jag lägger på loppet är ändå värt det, för det är en investering i min träning och hälsa och en stor motivationskälla, säger Gustav Hagström.

Vasaloppet

Simon Sens åker Vasaloppet för åttonde året i rad och har sedan i oktober tränat hårt, cirka 8–12 timmar i veckan. Gustav åker sin tredje gång.

2 195 kronor för en startplats

Vasaupplevelsen kan bli en dyr historia för deltagarna. Utöver startavgiften till Vasaloppet som i år ligger på 2 195 kronor tillkommer oftast kostnad för resa, boende, utrustning och mat – utgifter som Gustav och Simon resonerar kring i videon ovan, och kommer fram till att det är värt det.

I videon: Följ med till Göteborg där Simon och Gustav förbereder sig med kolhydratladdning och att valla skidorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet