Naturskyddsföreningen kritisk till reguljärflyg mellan Mora och Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Mora flygplats får trafikplikt och reaktionerna från kommunledningen och flygplatschefen har varit väldigt positiva. Men alla är inte glada över beskedet. Naturskyddsföreningen i Dalarna menar att man ska satsa på bättre tågförbindelser i stället.

Tidigare i veckan kom beskedet från Trafikverket att Mora flygplats, som har saknat reguljärtrafik sedan 2018, nu tilldelats trafikplikt. Det innebär att det från och med 2023 kommer att finnas en flyglinje från Mora till Arlanda. Ett besked som Naturskyddsföreningen tar emot med besvikelse.

– Vi är inte emot att ha en flygplats och använda den när det blir kriser eller akuta behov. Men att ha en flygplats för flygtrafik, när man istället kan satsa på bättre tågförbindelse mellan norra Dalarna och Arlanda, det gillar vi inte. Priset är för högt för en sådan satsning, säger Mattias Ahlstedt, länsordförande på Naturskyddsföreningen i Dalarna.

I klippet: Hör mer om Naturskyddsföreningens tankar om beskedet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mora flygplats

Mer i ämnet