Naturskyddsföreningen kommer att överklaga flygplatsbygget

Uppdaterad
Publicerad

Naturskyddsföreningen i Dalarna beslutade vid ett styrelsemöte under tisdagen att de kommer att överklaga om det blir så att flygplansbolaget får godkänt på en förlängning av de miljötillstånd som krävs.

– Vi vill inte ha någon flygplats. Det här är inte rätt riktning om vi vill få ett hållbart samhälle och en bättre miljö, säger Mattias Ahlstedt, Naturskyddsföreningen i Dalarna.

Nuvarande miljötillstånd går ut

Det nuvarande miljötillståndet går ut i februari 2018, och kräver att flygplatsen då ska vara i drift, vilket är osannolikt. Därför begär nu bolaget bakom flygplatsbygget att det omfattande miljötillståndet ska förlängas.

– Det är mycket obesvarade frågor kring hela bygget. Utredningar har visat att ekonomin kring flygplatsen inte kommer att bli lönsam. Det här är tokigt både ekonomisk och miljömässigt, säger Mattias Ahlstedt.

Det har varit många turer kring flygplatsbygget. I stor sett varje steg – kommunala marklov och planer – har överklagats av privatpersoner men hittills utan att några avgörande beslut har ändrats.

LÄS MER: Flygplatsbygge kan stoppas

LÄS MER: Här tas första spadtaget för Sälens flygplats

LÄS MER: Nu startar bygget av flygplatsen i Sälen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flygplatsen i Sälen

Mer i ämnet