Foto: Ulf Palm,TT

NMR utreds för skattefiffel

Publicerad

Skatteverket har inlett en omfattande utredning kring nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR). Efter att i våras ha slagit till mot lokaler i Grängesberg och Ludvika säkrades dokument som fanns lagrade hos Loopia, ett webbhotell i Västerås.

I en inledande utredning ska det enligt Skatteverket kommit fram omständigheter som tyder på att NMR sysslat med ”omfattande skatteundandragande”. I slutet av april genomsökte Skatteverkets utredare två adresser, en i Grängesberg och en i Ludvika, i jakt på bokföring och andra dokument.

Då tillslagen inte resulterade i så många fynd fattade granskningsledaren beslut om att bevis skulle säkras hos webbhotellet Loopia i Västerås. Och eventuella bevis säkrades också i form av faktura- och kontaktuppgifter, men exakt vilka handlingar det rör sig om har Skatteverket ännu inte hunnit undersöka, enligt granskningsledarens korrespondens med förvaltningsrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer