Nu är Hamish från Australien nära sitt drömlopp

Uppdaterad
Publicerad

Nattvasan är avklarad för Hamish och nu väntar den stora utmaningen. Vasaloppet på söndag, starten går drygt ett dygn efter att Hamish McLean-Perry från Australien gått i mål från sitt nattliga äventyr.

Vädret kommer definitivt att bli en tuff sak att tackla. Det väntas mängder av snö och enligt prognosen kommer det att blåsa med kraftiga vindbyar.

Nya skidor

Däremot är det stora orosmomentet – de gammeldags vallningsfria skidorna – undanröjt. Efter att Vasaloppet fått kunskap om att Hamish planerade att åka de nio milen på omoderna skidor med fiskbensmönster undertill, så ryckte man ut till hans undsättning. Hamish får nu låna ett par riktiga klassiska skidor.

Vasaloppet

– Vi är glada att kunna hjälpa till, när han åkt så långt. Nu ska vi ta honom i mål, säger Per Källgren, pressansvarig på Vasaloppet.

På söndag kommer Hamish att åka tillsammans med 15800 andra åkare – och ett gosedjur. Starta klippet och hör varför Hamish åker med en hund innanför nummerlappen.

Nattvasan under sju timmar

Söndagens Vasalopp är inte den enda prövningen som Hamish utsätter sig för under sin tid i Sverige. På fredagkvällen gav han sig ut i spåret för att köra Nattvasan och strax innan klockan 03 på lördagsmorgonen var han framme i Mora på tiden 06:52:03.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet