Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet möter du Sandra Larsson som har fått jobb nära hemmet och kommunalrådet som berättar hur Smedjebackens kommun arbetar med att skapa fler bostäder. Foto: Gunilla Wikström/SVT och Malin Estelli/Hitachi

Nu är Hitachis fabrik i Smedjebacken invigd – 50 anställda kan bli fler

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen invigdes Hitachis nya fabrik i Smedjebacken med ett 50-tal anställda. En av de glada nyanställda är Sandra Larsson som tidigare har pendlat in till Hitachis fabrik i Ludvika. Nu får hon gångavstånd till jobbet.

Smedjebackens kommunalråd hoppas och tror att det ska bli fler anställda i fabriken när den växer framöver, vilket går i linje med Hitachis plan.

– Vi har sagt att vi tror på närmare 100 anställda. Sen får framtiden utvisa hur det blir, men marknaden är urstark, säger en nöjd VD för Hitachi Energy Sverige, Tobias Hansson.

I videoklippet möter du VD:n, Sandra som arbetar i fabriken och kommunalrådet som får berätta hur Smedjebackens kommun arbetar med bostadssituationen.

Detta gör Hitachi i Smedjebacken

– Vi tillverkar ventiler till våra HVDC-system, en viktig komponent för att omvandla likström till växelström, och vice versa, förklarar VD:n Tobias Hansson.

HVDC-system används för att föra elkraft över längre sträckor, till exempel mellan olika länder och i kablar från kraftverk i havet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.