Hjälp oss att ge hela bilden av klimatet i skolan

Uppdaterad
Publicerad

I januari kommer SVT Nyheter Dalarna att se närmare på hur klimatet i länets grundskolor ser ut och nu vill vi ha din berättelse. Mejla oss på dalarna@svt.se.

Allt fler unga lider av psykisk ohälsa och enligt siffror från SCB är Sverige det land i Norden där psykisk ohälsa ökat allra mest de senaste 30 åren. Det kan vara svårt att peka på exakta faktorer till att barn mår dåligt men en sak som är säker är att skolan är en viktig del i barns välmående.

Hundratals kränkningar i Dalarnas skolor

Bara under de senaste två terminerna har det gjorts hundratals incidentrapporter som vittnar om att både fysiska och verbala kränkningar, på nätet och i skolan, är ett förekommande problem i skolor runt om i Dalarna.

I januari kommer SVT Nyheter Dalarna att granska länet skolor. Hur mår eleverna och vad kan vi gemensamt, vuxna och barn, göra för att förhindra kränkningar? Det är några av de frågor som vi kommer att ställa oss.

Nu behöver vi din hjälp

För att ge hela bilden behöver vi er hjälp. Därför ber vi nu elever,  lärare och andra personer som är verksamma ute i länets skolor om att dela med er av era erfarenheter till oss. Har du en berättelse eller erfarenhet av kränkningar i grundskolan så är vi mer än tacksamma om ni vill ta kontakt med oss. Det gör ni på dalarna@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.