Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Nu finns forspaddling i Falun

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen öppnade Falu Vildvattenpark sin forsarena på Främby i Falun. Enligt företaget är det den första byggda forsarenan i norra Europa och den näst närmaste finns nu i Leipzig i Tyskland.

– Vi har sett hur det fungerar i andra länder och det brukar vara populärt. Vi tror att inom ett par år kommer vi ha riktigt bra snurr på det här, säger intiativtagaren Bo-Marcus Lidström som tillsammans med 130 andra investerare äger anläggningen.

Falu Vildvattenpark har en yta på 52 000 kvadratmeter. Från start erbjuds 140 meter strömmande vatten och i framtiden blir det en över 200 meter lång fors.

Arenan kan användas på flöden från en till tolv kubikmeter i sekunden. Bredden är mellan tio och 14 meter. Det gör att arenan kan arrangera internationella mästerskap och även ett svenskt sommar-OS, skriver företaget på sin hemsida.

– Nu har vi en fungerande anläggning med forsen och ett servicehus som fungerar perfekt. Jag kan väl blygsamt säga att det känns rätt bra, säger Bo-Marcus Lidström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.