Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se drönarbilder från rivningsarbetet av den fasta paviljongen vid Skönviksområdet vid Säters gamla mentalsjukhus. Foto: Patrik Boberg

Här rivs fasta paviljongen vid Säters mentalsjukhus: ”Jag tycker det är ganska tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång process startade under måndagen rivningsarbetet av den fasta paviljongen vid Skönviksområdet i Säter. Marianne Romlin var en av flera som kom till platsen för att få en sista glimt av den historiska byggnaden.

Sedan kommunen tog över den fasta paviljongen 1989 så har den stått tom och förfallit. Per-Olov Grundström som är fastighetschef vid Säters kommun anser att det är nödvändigt, främst på grund av säkerhetsskäl, att de nu river den. Men känslorna är tudelade även för honom.

–  Jag har många minnen från när jag jobbade här som servicetekniker här, säger Per-Olov Grundström.

Fasta paviljongen i Säter

Innan rivningsarbetet påbörjades har de sanerat byggnaden från asbest och entrepenören äger rivningsmassorna.

– Slutbesiktningen av rivningsarbetet ska ske i mitten av maj.

Många nyfikna på plats

Marianne Romlin som gjort delar av sin utbildning till sjuksköterska vid den fasta paviljongen var en av många besökare vid platsen för att

Foto: Johan Lundahl/SVT

bevittna rivningsarbetet.

– Jag tycker att det är ganska tråkigt. När jag gick sjuksköterskeutbildningen var jag elev här inne, säger Marianne Romlin som senare blev enhetschef när verksamheten flyttades till nya lokaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fasta paviljongen i Säter

Mer i ämnet